Campania de prevenire incendiilor în perioada rece continuă

Luni, 02 Decembrie 2013Chișinău

Campania de prevenire incendiilor in perioada rece continua | imaginea 1 Pompierii atenţionează repetat populaţia că folosirea incorectă a sobelor de încălzit provoacă incendii. De aceea, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a reluat Campania de prevenire a cazurilor de incendii în perioada rece.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor împotriva incendiilor merg în localităţile din Republica Moldova, pentru a preveni oamenii despre pericolul focului şi de a da unele instrucţiuni de utilizare corectă a sobelor de încălzit.

Întrucẫt tot mai multe persoane folosesc această metodă de încălzire, pompierii au îndemnat gospodarii să ţină cont de toate măsurile antiincendiare, care ar eluda incendiile şi nu le-ar pune viaţa în pericol. Se impune ca la începutul sezonului de iarnă să fie verificate sobele şi coşurile de fum. E util ă fie evitată suprasolicitarea şi supraîncălzirea sobelor. Uşa acesteia ţinută închisă şi prezentă placa metalică din faţă.

Campania de prevenire incendiilor in perioada rece continua | imaginea 2 Mai mult, nu este indicat ca hainele, mobilierul sau alte materiale combustibile să fie plasate aproape de sobă. Atenţie maximă faţă de copii şi bătrîni, întrucît de cele mai multe ori aceştia devin victime ale incendiilor. Doar monitorizaţi, cei mici nu vor fi tentaţi să se joace cu chibriturile sau să aprindă focul în sobă.

Tot pentru siguranţa familiei, focul din sobă e necesar să fie stins pe timp de noapte, dar şi cînd se pleacă de acasă. În condiţiile temperaturilor scăzute, oamenii folosesc şi aparatele electrice de încălzit.

Utilizarea acestora în regim permanent le poate scoate din funcţiune, mai ales dacă reţeaua electrică este suprasolicitată. Nu sînt indicate spre funcţiune nici cele improvizate sau defecte. Toţi cetăţenii trebuie să cunoască numărul de telefon 901, care să fie apelat în caz de incendii sau alte situaţii excepţionale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.