O bătrână, victimă a încălcării normelor antiincendiare

Duminică, 15 Decembrie 2013Chișinău

O batrana  victima a incalcarii normelor antiincendiare | imaginea 1 Trei autospeciale ale pompierilor au intervenit în dimineaţa zilei de vineri, 13 decembrie a.c., pe strada Valea Crucii numărul 22 din Chişinău. Într-un apartament de la etajul trei a izbucnit un incendiu, mistuind bunurile materiale dintr-o odaie, iar în timpul localizării incendiului, de către pompieri a fost descoperit corpul neînsufleţit carbonizat al unei femei de 87 ani.

Incendiul a fost localizat în 30 minute, inspectorii supravegherii de stat urmînd să cerceteze cauza izbucnirii focului. Potrivit ultimelor informaţii operative, este luată în calcul şi ipoteza încălcării normelor antiincendiare la utilizarea aparatelor electrice. Bătrâna locuia singură, iar pompierii au fost alertaţi de către fiul ei, care a venit în vizită tocmai în momentul tragediei.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează repetat cetăţenii să respecte normele antiincendiare, pentru a exclude izbucnirea incendiilor cu urmări fatale.

Maximă prudenţă la utilizarea aparatelor electrice simple, dar şi cele electrice de încălzit. Acestea trebuie deconectate la ieşirea din casă sau pe timp de noapte, dar şi suprasolicitarea acestora, utilizarea celor defecte sau improvizate. Astfel pot fi prevenite eventuale scurtcircuite, ce duc la producerea incendiilor. 

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.