Proiect-pilot "901 NORD"

Luni, 02 Decembrie 2013Chișinău

Proiect pilot  901 NORD | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova a demarat un proiect-pilot de creare a Serviciului Regional de Dispecerat „901 Nord”. Proiectul are scopul de a eficientiza activitatea de recepţionare a apelurilor de urgenţă la telefonul unic 901 şi de a îmbunătăţi procesul de remitere a forţelor şi mijloacelor de intervenţie la locul solicitat.

Începând cu 23 noiembrie a.c., Serviciul 901 din municipiul Bălţi, primeşte apeluri telefonice de urgenţă în situaţii de risc, din raioanele Sîngerei, Râşcani, Făleşti şi Glodeni. Astefel, oamenii din localităţile acestor raioane, apelînd 901,  primesc răspuns neîntîrziat, fără a pierde timp pentru rederecţionarea în alte subdiviziuni ale Serviciului.

Pentru ca proiectul să fie implementat cu succes, în perioada 20-21 noiembrie, angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au desfăşurat testarea tehnică a echipamentului de primire a apelurilor telefonice din cele patru raioane.

Proiectul pilot, vine în contextul necesităţii unui sistem integrat de apel în situaţii excepţionale, care urmează să fie instituit în Republica Molodva. Dispecerate regionele urmează să apară în zona centrală şi de sud a Republicii Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.