Atenţie maximă la utilizarea sobelor

Duminică, 05 Ianuarie 2014Căușeni

Atentie maxima la utilizarea sobelor | imaginea 1 Imprudenţa şi nerespectarea regulilor antiincendiare a curmat viaţa a două persoane, iar altele trei au ajuns la spital. În noaptea zilei de patru ianuarie, în satul Zaim, raionul Căuşeni, o famile din trei membri, dintre care un copil de doi ani au ajuns la spital, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon. Părinţii au fost externaţi, iar copilul a rămas pentru îngrijiri medicale. Specialiştii presupun că intoxicaţia s-a produs din cauza încălcării regulilor de utilizare a sobei.

Tot cu monoxid de carbon s-a intoxicat un bărbat de 60 ani, dar pentru acesta nu s-a mai putut face nimic. A fost găsit fără suflare pe trei ianuarie curent, de către vecini, în locuinţa sa din satul Cişmichioi, UTA Găgăuzia. Din primele investigaţii, tragedia s-a întîmplat în urma intoxicării cu monoxid de carbon, drept consecinţă a exploatării incorecte a sobei de încălzit. O altă persoană a decedat în dimineaţa de patru ianuarie, de această dată în urma izbucnirii unui incendiu. S-a întîmplat în localitatea Şofrîncani, raionul Edineţ. Flăcările au distrus lucrurile din trei odăi şi acoperişul.

Echipa de pompieri a depistat în timpul intervenţiei de stingere, corpul carbonizat al unei femei de 87 ani. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor împotriva incendiilor urmează să stabilească circumstanţele şi cauza izbucnirii incendiului. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îndeamnă cetăţenii să respecte strict normele antiincendiare, pentru a nu cădea victime incendiilor sau altor situaţii.

Atenţie maximă la utilizarea sobelor de încălzit. Pentru a evita intoxicările cu monoxid de carbon, sobele trebuie minuţios verificate înainte de folosire, odată focul aprins pe noapte, e necesar să fie stins înainte de somn, iar spaţiul în care se află soba, foarte bine ventilat. În cazul în care bănuiţi careva simptome de intoxicare, apelaţi imediat la ajutorul specialiştilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.