Au fost instalate detectoare de fum, pentru 33 familii

Vineri, 10 Ianuarie 2014Călărași

Au fost instalate detectoare de fum  pentru 33 familii | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a reuşit iniţierea şi implementarea unui proiect pilot, numit “Un detector de fum instalat - o viaţă de om salvată garantat”. Proiectul presupune instalarea în interiorul locuinţelorlor, a detectoarelor de fum, care reprezintă de fapt instalaţii de semnalizare a incendiilor.

În cele mai multe cazuri, în incendii, decesele se produc din cauza intoxicării cu fum, şi mai ales pe timp de noapte, cînd decesul survine în timpul somnului.

În consecinţă, persoana supusă pericolului sau alta din imediata apropiere nu observă incendiul sau nu sesizează mirosul de fum. În astfel de cazuri, pentru eludarea consecinţelor nedorite sau chiar fatale, este indicată instalarea detectoarelor de fum în cît mai multe locuinţe. Iniţiator în cadrul acestui proiect a fost Secţia situaţii excepţionale Călăraşi, care cu susţinerea autorităţilor publice locale a selectat în raza oraşului Călăraşi 33 familii, în locuinţele cărora au fost instalate 76 detectoare de fum.

Persoanele vizate au fost cele cu vîrstă înaintată, care locuiesc singure, veterani de război şi familii social-vulnerabile. Scopul proiectului respectiv este de a proteja vieţile omeneşti şi de a crea condiţii de siguranţă şi de prevenire a situaţiilor excepţionale.

Odată cu instalarea acestor detectoare, s-a realizat şi instruirea celor care locuiesc în respectivele case, referitor la respectarea regulilor antiincendiare şi la modalitatea de funcţionare a instalaţiilor de semnalizare a incendiilor. Odată realizată această instruire, cetăţenii vor cunoaşte condiţiile în care se poate declanşa detectorul de fum şi acţiunile care trebuie întreprinse de către cei aflaţi în interior. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îndeamnă autorităţile publice locale să urmeze acest exemplu de implementare a proiectului şi să ofere cît mai multor cetăţeni această metodă de siguranţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.