S-a dat startul Campaniei de prevenire a înecurilor în sezonul rece

Duminică, 05 Ianuarie 2014Orhei

S a dat startul Campaniei de prevenire a inecurilor in sezonul rece | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a dat start Campaniei de prevenire a înecurilor sezonul rece. Demararea operaţiunii vine în contextul formării gheţii pe suprafaţa bazinelor acvatice din ţară şi respectiv riscul de prăbuşire sub gheaţă. Salvatorii au iniţiat Campania, începînd cu o demonstraţie pe lacul din localitatea Ivancea, raionul Orhei.

În doar cîteva minute au reuşit să arate ce se poate întîmpla în cazul în care o persoană se aventurează să meargă pe stratul subţire de gheaţă a lacurilor. Scafandrierii Detaşamentului căutare-salvare numărul 1 au demonstrat că o persoană se poate prăbuşi cu uşurinţă, în cazul în care gheaţa e mai subţire de 0.07 metri.

Tot în cadrul experimentului, specialiştii au prezentat metodele corecte de salvare a accidentatului. Campania are scopul de a reduce înecurile în rîndul pescarilor la copcă, dar şi copiilor ce aleg să  se distreze pe lacurile îngheţate. De la începutul acestui an, 122 de persoane, dintre care 17 copii şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară. 

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.