Tânăr salvat de pompieri

Duminică, 19 Ianuarie 2014Dubăsari

Tanar salvat de pompieri | imaginea 1 În seara zilei de marți, 14 ianuarie a.c., Inspectoratul de poliţie a informat Secţia Situaţii Excepţionale din Dubăsari, că în apropierea oraşului Vadul lui Vodă este nevoie de intervenţia salvatorilor.

Acolo, sub podul de peste rîul Nistru, un băiat de 21 ani stătea atîrnat de o funie, la suprafaţa apei. Acesta a coborît cu ajutorul funiei, iar mai tîrziu nu s-a putut întoarce pe pod, întrucît funia îngheţase şi nu mai era flexibilă.

La faţa locului a intervenit un echipaj al Serviciului medical de urgenţă, colaboratori ai Secţiei situaţii excepţionale Dubăsari şi o echipă a Detaşamentului căutare-salvare numărul 1 din Chişinău. După ce salvatorii au construit un traseu  din echipamet  alpinistic, unul dintre ei  coborînd către băiatul aflat în pericol. A fost urcat pe pod, într-o husă de salvare. Viaţa i-a fost salvată, iar ulterior medicii i-au acordat îngrijiri. Cazul respectiv urmează să fie investigat de către organele de drept. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă persoanelor prudenţă maximă, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.