Doisprezece salvatori au lucrat o noapte la înlăturarea unui acoperiș avariat

Miercuri, 05 Februarie 2014Chișinău

Doisprezece salvatori au lucrat o noapte la inlaturarea unui acoperis avariat | imaginea 1 Joi, 27 ianuarie a.c., Serviciul de salvatori și pompieri a fost informat despre deteriorarea și căderea acoperișului unei mansarde. S-a întâmplat la ora 17.30 minute, pe strada Alba Iulia numărul 4 din Chișinău. Imediat la fața locului au intervenit un echipaj al poliției și reprezentanți ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. În urma căderii unei părți din acoperiș, victime omenești nu au fost înregistrate.

Zona perimetrului blocului respectiv a fost încercuită, pentru a evita alte pericole. Ulterior, a fost luată decizia ca salvatorii din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 1 să intervină cu două autospeciale și o scară mobilă, pentru a lichida consecințele situației create. Doisprezece salvatori au urcat pe acoperiș și după pregătirea perimetrului de lucru, au început lucrările de înlăturare a părților deteriorate ale acoperișului, care stăteau să cadă. Lucrările de demontare a părților periculoase au fost foarte dificile și au durat șapte ore. Astfel, în ziua de 28 ianuarie, la ora 04.00 nu mai existau pericole pentru locuitorii blocului în cauză. Toate circumstanțele acestui caz vor fi cercetate de către o comisie specială.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.