O femeie rătăcită în câmp a fost găsită de salvatori

Miercuri, 05 Februarie 2014Orhei

O femeie ratacita in camp a fost gasita de salvatori | imaginea 1 În seara zilei de sâmbătă, 1 februarie a.c., la ora 22.00, salvatorii din Ohei au fost alertați de către un bărbat care a anunțat că soția sa, care este însărcinată s-a rătăcit undeva pe cîmp. Aceasta venea din satul Bolohan și se îndrepta spre casa sa din localitatea Berezlogi. Imediat o echipă din cinci salvatori au pornit să o caute, după unii indici dați de către soțul femeii.

Imediat după, angajații Direcției situații excepționale Orhei au luat legătura telefonică cu tînăra de 20 de ani, dar întrucît erau condiții de noapte, fiind rătăcită și în panică, dădea repere geografice inexacte. Din această cauză, căutările au fost dificile, între timp fiind pierdută și legătura telefonică, întrucît bateria telefonului femeii se descărcase. După mai bine de o oră, tînăra a fost găsită la ceva distanță de satul Bolohan, cu semne de hipotermie. A fost transportată cu autospeciala salvatorilor pînă la traseu, acolo unde deja anunțat aștepta un echipaj al Serviciului medical de urgență. Ulterior a fost internată în spital pentru îngrijiri medicale. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să nu pornească la drum de unii singuri în condiții de noapte și temperaturi scăzute, pentru a nu-și pune în pericol viața și sănătatea. Bateria telefonului se recomandă a fi păstrată plină, pentru apelurile de urgență.

O femeie ratacita in camp a fost gasita de salvatori | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.