Patrupezi în spijinul oamenilor

Miercuri, 05 Februarie 2014Chișinău

Patrupezi in spijinul oamenilor | imaginea 1 Serviciul chinologic din cadrul Detaşamentului salvare-deblocare numărul 1 al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale este gata să intervină în forţă ori de cîte ori este necesar.

Cei patru cîini sînt de rasă Ciobănesc German şi Labrador sunt abili, activi şi foarte energici. Căutarea şi salvarea oamenilor din ruine şi de sub dărămături este activitatea lor de bază. Pe lîngă faptul că sunt foarte responsabili şi atenţi la comenzile salvatorilor, reuşesc cu uşurinţă să găsească persoanele aflate în impas.

Patrupezii au o pregătire specială iar dresorii acestora au o deosebită răbdare să-i instruiască pentru misiuni importante. Mai mult şi comunicarea cu presa nu le este străină, fiind subiecte a mai multor reportaje. Cîinii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au participat și la mai multe operaţiuni. Aici poate fi inclusă cea de slavare a unui copil de 3 ani rătăcit în localiataea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni în toamna anului 2013 dar şi căutarea unui minor, fiind găsit într-o pădure din sectorul Ciocana din Chișinău. Salvatorii îndeamnă populaţia să ceară ajutorul Serviciului chinologic de salvare în cazul în care cineva s-a pierdut.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.