17 salvatori vor fi instruiţi în calitate de alpinişti

Sâmbătă, 01 Martie 2014Chișinău

17 salvatori vor fi instruiti in calitate de alpinisti | imaginea 1 Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din cadrul Detaşamentului salvare-deblocare numărul 1 au parte de instruiri la capitolul desfăşurării lucrărilor la înălţime. Pe parcursul acestei săptămîni, 17 salvatori vor fi formați în calitate de alpinişti. Scopul cursului este de a implimenta tehnicile internaţionale pentru salvarea vieţilor omeneşti.

Totodată, aici vor fi prezentate metodele performante ale alpiniştilor, unde se va utiliza echipament de ultimă generaţie. Instruirea este efectuată de trei salvatori, care au fost pregătiţi în calitate de formatori de către „Organizaţia Internaţională de Alpinism Industrial AQSA”. În urma instruirii, salvatorii vor avea o pregătire calificată în domeniu şi vor interveni la efectuarea lucrărilor la înălţime, care prezintă risc sporit. Cursul cuprinde lecţii teoretice, pregătiri paractice şi se va încheia cu susţinerea unui colocviu. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale intervine la salvarea a tot mai multe persoane de la înălţime. Cea mai recentă solicitare a echpei de salvatori-alpinişti a avut loc săptămîna trecută, pe strada Eugen Coca din capitală. Angajaţii serviciului au recuperat o persoană blocată la înălţime, din plăcile de beton ale unui balcon suspendat. Acţiunile alpiniştilor a dus la salvarea bărbatului, iar construcţia balcoanelor, ce puneau în pericol locatarii blocului a fost demontată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.