72 focare de vegetaţie uscată înregistrate în 24 de ore

Luni, 10 Martie 2014Chișinău

72 focare de vegetatie uscata inregistrate in 24 de ore | imaginea 1 Pe parcursul a 24 de ore, pompierii au stins 72 focare de vegetaţie uscată. Intervenţiile angajaţilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au fost orientate la lichidarea arderii pe suprafeţe extinse de pămînt. 32 de incendii au fost înregistrate în sectoarele municipiului Chişinău, iar altele 40 s-au produs în raioanele Criuleni, Călăraşi, Căuşeni, Străşeni, Orhei, Anenii Noi, Drochia, Bălţi şi Briceni.

Incendiile nu s-au extins către spaţii locative, dar au afectat suprafeţe de pămînt cu iarbă uscată. În condiţiile temperaturilor ridicate şi umeditate redusă, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenţionează populaţia să fie prudentă și să evite aruncarea țigărilor și chibriturilor aprinse pe suprafețe cu iarbă uscată. Persoanele care aleg să igienizeze gospodăriile, sînt rugate să nu lase fără supraveghere arderea resturilor menajere şi vegetaţiei uscate. În caz contrar și în condiții de vînt, focul ar genera incendii de proporții, cu extindere către casele de locuit şi spaţiile forestiere aflate în imediata apropiere. Dacă sînt observate astfel de focare, este necesar să fie apelat prompt Serviciul 901.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.