A fost lansat Dispeceratul Regional zona Nord

Duminică, 23 Martie 2014Bălți

A fost lansat Dispeceratul Regional zona Nord | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a lansat astăzi Dispeceratul Regional Nord. Serviciul centralizat are menirea de a primi apeluri de urgenţă din partea populaţiei şi a redirecţiona forţele şi mijloacele de intervenţie. La cele 14 pupitre instalate, apelurile sunt recepţionate de operatori din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, Serviciului Medical de Urgenţă şi Serviciului Salvatori şi Pompieri.

Sistemul respectiv are menirea de a eficientiza  activitatea operaţională de intervenţie pentru 12 raioane din zona de nord a ţării. Datorită acestui proiect este posibilă coordonarea mai bună a resurselor de intervenţie, care aparţin poliţiei, serviciului medical dar şi salvatorilor şi pompierilor. Odată cu deschiderea Dispeceratului Regional Nord, acţiunile sunt mai rapide, iar timpul de răspuns mai redus.

Ideea creării unui sistem centralizat de recepţionare a apelurilor de urgenţă a venit din necesităţile populaţiei, dar şi din formula unei mai bune gestionări a situaţiilor de criză cu care se confruntă societatea. Proiectul a fost susţinut pe deplin de Ministerul Afacerilor Interne. Centrul de monitorizare şi control trafic al MAI a dotat dispeceratul cu aparataj modern de monitorizare video şi geolocaţie, echipînd 4 autospeciale de intervenţie cu camere de bord şi sistem GIS. Mai mult, 20 de autospecialele de intervenţiie în situaţii excepţionale din cadrul Serviciului Salvatori şi Pompieri ar putea fi dotate cu sisteme similare în scurt timp.

Dispecerate regionale centralizate urmează să fie lansate şi în zona de sud şi centru ale Republicii Moldova. La evenimentul de inaugurare a participat conducerea Ministerului Afacerilor Interne în frunte cu ministrul Dorin Recean. Totodată, omologii din România, prin intermediul inspectorului-şef ISU Botoşani, colonel Radu Anton, prezent la eveniment a transmis  succes colegilor de peste Prut şi activitate prosperă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.