A fost semnat Acordul reciproc pentru intervenţii transfrontaliere în caz de urgenţe medicale

Sâmbătă, 01 Martie 2014Chișinău

A fost semnat Acordul reciproc pentru interventii transfrontaliere in caz de urgente medicale | imaginea 1 Pe 21 februarie a avut loc ceremonia oficială de semnare a Acordului privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfronataliere în caz de urgenţe medicale, între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României. Documentul a fost semnat de ministrul Afacerilor Interne al Republicii Molodva, Dorin Recean şi secretarul de stat al României, Raed Arafat.

Evenimentul a avut loc la Reședința de Stat. Acordul are drept scop crearea cadrului juridic pentru cooperarea şi intervenţia comună în cazul urgenţelor medicale cu mijloace terestre şi aeriene. Intervențiile vor avea loc în situaţii care pun în pericol viaţa şi sănătatea omului şi care necesită participarea unor categorii de forţe şi mijloace aparţinînd statului vecin. În urma semnării acordului, vor fi consolidate eforturile comune privind ajutorul reciproc în caz de urgenţe medicale, pe teritoriul ambelor state semnatare. În cadrul procedurii oficiale, prim-ministrul României, Victor Ponta a subliniat că sistemul SMURD va salva vieţi oemeneşti, iar cetăţenii Republicii Molodva vor beneficia de pe urma acestuia. Prim-ministrul Republicii Molodva, Iurie Leancă a mulţumit omologului pentru susţinerea şi cooperarea între ţări. Conform proiectului transfrontalier, în municipiul Bălţi urmează a fi deschis primul centru al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.