Campania de prevenire a cazurilor de înec în sezonul rece continuă

Sâmbătă, 01 Martie 2014Chișinău

Campania de prevenire a cazurilor de inec in sezonul rece continua | imaginea 1 Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă Campania de prevenire a cazurilor de înec în sezonul rece. Salvatorii atenţionează cetăţenii că stratul de gheaţa, în condițiile temperaturilor cu plus de afară, devine tot mai periculos. Atenție sporită celor care riscă să pescuiască la copcă. Tăierea găurilor duce la deteriorarea gheții, respectiv viața celui aflat pe aceasta este în pericol.

Părinților le este amintit despre riscul de a lăsa copiii să meargă neînsoțiți în apropierea bazinelor acvatice. Cei mici sînt vulnerabili în fața pericolelor, iar monitorizarea de către maturi le oferă siguranță. În cazul în care observați persoane căzute sub gheață, acționați după posibilitate. Mergeți tîrîș către sinistrat și întindeți către el orice, de care ar putea să se agățe și să poată fi tras la suprafață. Odată scos, persoanei i se schimbă hainele și se recomandă să fie adăpostit într-o încăpere caldă. De la începutul acestui an, șase persoane au fost salvate, dintre care doi minori, iar una și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit în apa înghețată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.