În Dubăsarii Vechi a fost deschis al treisprezecelea post de salvatori şi pompieri

Luni, 10 Martie 2014Criuleni

In Dubasarii Vechi a fost deschis al treisprezecelea post de salvatori si pompieri | imaginea 1 În Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni a fost deschis al treisprezecelea post de salvatori şi pompieri. Inaugurarea a fost posibilă datorită eforturilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autorităţile publice locale. Postul va prelua apelurile localnicilor din trei commune: Dubăsarii Vechi, Corjova și Bălăbănești. Astfel peste 10 mii locuitori pot miza pe ajutorul salvatorilor și pompierilor din cadrul acestui post.

Cei șase angajați vor ajunge în orice situație excepțională, cînd oamenii vor avea nevoie de ajutor. Postul de salvatori şi pompieri din Dubăsarii Vechi a fost deschis în baza Programului de consolidare a Serviciului de salvatori și pompieri în localităţile rurale pentru perioada 2012-2016. Programul are menirea de a crea astefel de staţii, acolo unde distanţa dintre detaşamentele profesionale şi sate este considerabilă. Pentru reacţionarea cît mai promptă în situaţii de criză, vor fi deschise cît mai multe stații de acest gen. Amintim că primul post a fost deschis în localitatea Săiți, raionul Căușeni, iar în țară autoritățile locale planifică în continuare formarea posturilor locale de intervenții în caz de situații excepționale, pentru siguranța cetățenilor. La eveniment a participat conducerea Serviciului PC SE, președintele raionului Criuleni, primarul satului Dubăsarii Vechi, dar și alți invitați. Un grup de elevi, prezenți la această acțiune au fost îndemnați să îmbrățișeze în viitor meseria de pompier și salvator, pentru a salva cît mai multe vieți. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale încurajează autoritățile pentru inaugurarea posturilor de salvatori și pompieri în localitățile rurale, prin acordarea tehnicii de intervenție și instruirea angajaților.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.