Operaţiunea „Girofarul”

Luni, 17 Martie 2014Chișinău

Operatiunea  Girofarul | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a organizat în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare operaţiunea „Girofarul”. Acţiunea a avut loc în dimineaţa de 17 martie, pe străzile din Chişinău. O autospecială de intervenţie a Serviciului salvatori şi pompieri, cu girofarul conectat a testat responsabilitatea conducătorilor auto surprinşi în trafic.

Peste 25 de şoferi au primit amenzi din partea agenţilor de circulaţie, după ce aceştia au ezitat să cedeze trecerea maşinii de pompieri. Scopul operaţiunii a constat în responsabilizarea participanţilor la trafic. Un alt obiectiv a fost de ai face mai vigilenţi pe şoferi, în timpul deplasării atospecialelor cu sistemele de semnalizare incluse. Pompierii se confruntă cu iresponsabilitatea conducătorilor auto, atunci cînd se grăbesc la lichidarea situaţiilor excepţionale. O altă problemă este implicarea maşinelor speciale în accidente rutiere, nerespectînd cedarea trecerii din partea conducătorilor auto. O situaţie similară a avut loc săptămîna trecută în sectorul Rîşcani din capitală.  O maşina de pompieri a fost implicată într-un accident rutier, după ce un alt autovehicol nu a oferit prioritate autospecialei cu girofarul conectat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.