Pompierii au salvat de la moarte un bătrîn de 78 de ani

Sâmbătă, 01 Martie 2014Chișinău

Pompierii au salvat de la moarte un batrin de 78 de ani | imaginea 1 Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au reuşit să salveze de la moarte un bărbat de 78 de ani. S-a întîmplat pe 19 februarie, anul curent. Intervenţia a avut loc într-un apartament din strada Prieteniei numărul 6 din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău. Bărbatul a rămas blocat în propriul apartament, după ce a încuiat uşa. Acesta avea probleme de sănătate şi a solicitat ajutorul medical.

După ce medicii i-au acordat asistenţa necesară, bătrînul a încuiat uşa, iar în cîteva minute, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat. S-a gîndit că medicii nu vor putea intra în casă pentru a doua oară, deoarece nu era în puteri să deschidă și disperat a apelat Centrul automatizat de dirijare operativă 901. A cerut ajutorul salvatorilor, iar la faţa locului s-au deplasat salvatorii Detaşamentului salvare-deblocare numărul 1, care au reuşit să pătrundă în interiorul imobilului. I-au acordat de urgenţă primul ajutor medical, întrucît bătrînul era  la un pas de moarte, după ce indicii arteriali  au crescut. Echipa de intervenţie a reuşit să-i normalizeze starea, persoana fiind în afara pericolului. Serviciul Situații Excepționale recomandă populaţiei să apeleze 901 atunci cînd se află în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.