Pompierii estonieni au donat aparate cu aer comprimat colegilor din Moldova

Duminică, 23 Martie 2014Chișinău

Pompierii estonieni au donat aparate cu aer comprimat colegilor din Moldova | imaginea 1 După ce zece pompieri din țara noastră s-au întors din Republica Estonă, unde au participat la un curs de pregătire a formatorilor Serviciului de protecţie împotriva gazelor şi fumului, zilele acestea au primit mai multe aparate cu aer comprimat, de model „Spiromatic 316”.

Donația din partea pompierilor estonieni a venit după ce angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au studiat construcţia şi procedeele de lucru ale acestor aparate și au avut parte de un schimb de experiență cu colegii estonini. Schimbul de experiență a venit în urma unui acord încheiat între Academia Ministerului Afacerilor Interne din Republica Estonă și Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, privind implementarea proiectului „Crearea sistemului de pregătire a formatorilor  Serviciului de protecție contra gaze și fum în Republica Moldova”.

La mod practic, în cadrul vizitei la Academia Ministerului Afacerilor Interne din Estonia, au fost create condiții pentru exersarea folosirii acestor aparate cu aer comprimat. Donația din partea Republicii Estoniene numără 60 aparate cu aer comprimat „Spiromatic 316” cu piese de rezervă, 4 generatoare de fum rece pentru instruire și 1 compresor de tensiune înaltă. Astfel, formatorii vor putea pregăti după ultimele standarde pompierii și salvatorii din țară. Instruirea va viza și aspectele pericolului intoxicării sinistraților, acordarea primului ajutor, dar și pericolele care ar viza protectorul sau pompierul care s-ar afla în focarul incendiului. Amintim că și în 2013, alți zece salvatori au fost pregătiți la Academia de securitate internă din Estonia, ca și formatori pentru instruirea tuturor salvatorilor și pompierilor în acordarea primului ajutor persoanelor care au de suferit în urma situațiilor excepționale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.