Trei persoane și-au pierdut viața

Sâmbătă, 01 Martie 2014Edineț

Trei persoane si au pierdut viata | imaginea 1 Trei persoane din Bădragii Vechi, raionul Edineț și-au pierdut viața, înecîndu-se în rîul Draghiște. Rîul se află în apropierea localității, iar doi tineri pescari, cu vîrste de 17 și 20 ani au mers pe gheață spre mijlocul apei pentru a scoate plasa de pescuit. Un alt bărbat, de 59 ani a observat că cei doi se îneacă și le-a sărit în ajutor.

Încercînd să-i salveze, s-a prăbușit și acesta sub apă. O persoană care a observat cele întîmplate a alertat salvatorii din Edineț. S-a întîmplat pe 25 februarie, în jurul orei 17.00. Căutările subacvatice au durat pînă seara, dar fără succes.

Lucrările de căutare au fost reluate în dimineață zilei de 26 februarie, cu ajutorul scafandrierilor Detașamentului căutare-salvare numărul 2 din Bălți. După zece ore de căutări, corpurile neînsuflețite ale celor trei au fost găsite ieri, către ora 16.00, la o distanță de 100 metri de mal. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să nu își pună viața în pericol, mergînd pe gheața bazinelor acvatice. Stratul de gheață este subțire, iar sub greutatea corpului aceasta crapă și este un real risc pentru cei care merg la pescuit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.