Competiții între echipele sanitare Botanica

Marți, 22 Aprilie 2014Chișinău

Competitii intre echipele sanitare Botanica | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a testat starea de pregătire a formaţiunilor protecţiei civile din sectorul Botanica al capitalei. Opt echipe sanitare au concurat pentru a cîştiga titlul de cea mai bine pregătită formaţiune din sector.

Echipele au fost selectate din Academia de Transporturi, Informatică şi Comunicaţii, Institutul Internaţional de Managment, Colegiul Transportului din Chişinău, Colegiul de Informatică, Colegiul de muzică „ Ştefan Neaga” Colegiul de Ecologie, Colegiul Cooperatist şi Şcoala Profesională nr. 5. Mebrii echipelor sunt tineri din cadrul instituţiilor de învăţămînt care şi-au testat abilităţile în acordarea primului ajutor în situaţii de risc.

Competitii intre echipele sanitare Botanica | imaginea 2 Participanţii au fost supuşi mai multor probe teoretice şi practice. Din acestea fac parte: verificarea echipamentului sanitar, lucru în focarele calamităţilor, lucru în focare contaminate toxic, epidemiologic, dar şi îngrijirea bolnavilor. Competiţiile echipelor sanitare se desfăşoară în sectore, raioane, municipii. Învingătorii urmează să concureze în etapele municipale şi republicane. Scopul acestor activităţi este de a pregăti formaţiunile protecţiei civile să intervină în situaţii de risc. Juriul de arbitri a stabilit că cea mai pregătită echipă din acest sector face parte din Şcoala Profesională nr. 5 din sectorul Botanica. Competiiţiile s-au desfăşurat pe teritoriul Colegiul de Transport din capitală.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.