Formatori "Paramedici" în Moldova

Marți, 22 Aprilie 2014Târgu-Mureș

Formatori  Paramedici  in Moldova | imaginea 1 Cei șase salvatori plecați în toamnă la Târgu Mureş au încheiat ieri, doi aprilie Cursul de formatori “Paramedici”. Instruirea a ținut șase luni, în cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș. La finalul Cursului de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, special pentru cei șase angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a fost organizată o ceremonie oficială.

La eveniment au participat reprezentanți ai ISU Mureș, în frunte cu prim-adjunctul Inspectoratului, colonel inginer Mugurel Ioan Stoianov, șeful UPU SMURD Târgu Mureş, doctor Cristian Boeriu, reprezentanți ai administrației locale și șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, colonel al s/s Mihail Harabagiu care a ținut să fie alături de noii formatori de paramedici din Republica Moldova.

Formatori  Paramedici  in Moldova | imaginea 2 După ce a fost intonat imnul României și cel al Republicii Moldova, a ținut să-i felicite și să le aducă laude absolvenților toți cei prezenți la solemnitate. Șeful SPC SE, Mihail Harabagiu și-a manifestat mândria față de cei șase formatori și mulțumirea față de partea română pentru ajutorul acordat. Cristian Boeriu însă a ținut să precizeze că cei șase formatori sânt pilonii principali ai proiectului comun și că ei sânt cei care au cea mai mare responsabilitate, întrucât vor avea misiunea de a instrui viitorii paramedici din Moldova.

Mai mult, au fost felicitați pentru strădania care au depus-o pe parcursul celor șase luni de pregătire și li s-au acordat diplome. Salvatorii au fost instruiţi în baza Acordului între Guvernul României şi Republicii Moldova de ajutor reciproc pentru intervenţii transfrontaliere în caz de urgenţe medicale. Preselecţia a fost efectuată de o echipă de specialiști din România. Conform acordului, cei care au încheiat instruirea teoretică și practică au calitatea de instructori, având menirea să transmită cunoştinţele obţinute altor salvatori și pompieri, care vor interveni în situații de urgență, odată cu lansarea Serviciului medical de urgenţă reanimare şi descarcerare în Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.