Pompierii în vizită la copiii grădiniţei numărul 40

Marți, 15 Aprilie 2014Chișinău

Pompierii in vizita la copiii gradinitei numarul 40 | imaginea 1 Copiii din cadrul grădiniţei numărul 40 din Chișinău au avut parte de un program neobişnuit. Picii au avut în calitate de oaspeţi, pompieri şi salvatori. Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au desfăşurat activităţi interactive, reuşind să-i distreze pe cei mici, dar cel mai important să le insufle siguranţă în situaţii de risc.

Peste 90 de copii cu vîrsta între 3 şi 6 ani au primit cărți illustrate despre situații excepționale și postere, unde răzuind apărea numărul de urgență. Cei  mici au probat echipamentul pompierilor şi au pus întrebări salvatorilor. Copiii au pregătit un program special în care le-au vorbit oaspeţilor despre „ focul duşman” şi „focul prieten”. Astfel de vizite ale pompierilor se fac în contextul desfăşurării Campaniei „Prevenirea situaţiilor excepţionale cu ajutorul copiilor”. Scopul acesteia este de a preveni situaţiile de risc cu implicarea celor mici. Miza campaniei e că de la vîrsta precoce se învață cultura comportamentului în cazuri excepționale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.