Salvatorii au adus acasă ultimele două victime accidentate în urma incidentului de la Donețk

Marți, 22 Aprilie 2014Chișinău

Salvatorii au adus acasa ultimele doua victime accidentate in urma incidentului de la Donetk | imaginea 1 În seară zilei de 17 aprilie, echipa Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a adus în țară ultimele două persoane ranite în accidentul produs la sfîrșitul lunii martie în Ucraina.

Trei salvatori au asistat pe parcursul drumului cei doi bărbați externați din spitalele regiunii Mariupol. Persoanele au primit permisiunea medicilor de a pleca acasă, cu condiția ca aceștia să fie transportați într-un mijloc auto echipat special.

Salvatorii au adus acasa ultimele doua victime accidentate in urma incidentului de la Donetk | imaginea 2 Angajaţii serviciului au pornit la drum cu o autospecială dotată medical. Mijlocul de transport face parte din tehnica care va fi utilizată pentru intervenţii, odată cu lansarea Serviciulului Medical de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare SMURD. Pe parcursul drumului, salvatorii au staționat pentru a acorda ajutor medical pacienților, starea acestora fiind strict monitorizată. După ce autospeciala a ajuns în țară, salvatorii au transportat persoanele traumate la Centrul Național Științifico-Practic de Medicină Urgentă, unde o echipă de medici i-au internat pentru verificări. Amintim că Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a adus anterior în țară alte 9 persoane traumate și 5 decedați în tragicul accident produs în regiunea Donețk, Ucraina, pe 30 martie 2014.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.