Salvatorii din Moldova au fost implicați în acțiunile post accident Donețk

Marți, 15 Aprilie 2014Chișinău

Salvatorii din Moldova au fost implicati in actiunile post accident Donetk | imaginea 1 În dimineața zilei de duminică, 30 martie a.c., s-a produs un accident rutier, în apropiere de localitatea Lebedinscoe, orașul Donețk din Ucraina. Un microbus de model "Mercedes-Benz Sprinter” transporta 21 persoane, cetățeni moldoveni. În consecință 5 persoane au decedat, iar 16 au fost internate în spitalul din Mariupol. Serviciul Situații Excepționale a monitorizat cazul și s-a luat urgent decizia de a delega 4 salvatori în Ucraina.

Aceștia, doar într-o zi au făcut tot posibilul de a perfecta actele pentru cele 5 persoane decedate. Apoi au analizat posibilitatea de transportare în ţară a persoanelor traumate, care urmau să fi externate din spitalele din Mariupol. Astfel, a fost posibil ca o echipă de salvatori să însoţească pînă la hotarul Republicii Moldova 9 persoane externate din spital. Oamenii au fost întîmpinaţi la punctul de trecere Palanca.

Salvatorii din Moldova au fost implicati in actiunile post accident Donetk | imaginea 2 Şapte echipaje ale Serviciului Medical de Urgenţă, dar şi trei echipe a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au preluat persoanele traumate. Medicii au efectuat triajul pacienţilor, după care coloana de ambulanţe însoţită de autospecialele salvatorilor au pornit spre Chişinău. Cîteva ore mai tîrziu, 5 corpuri neînsuflețite au fost aduse în ţară de o altă echipă de salvatori. Între timp, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepționale a deschis o linie fierbinte pentru a oferi mai multe detalii despre persoanele care au avut de suferit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.