Ziua Salvatorului

Marți, 22 Aprilie 2014Chișinău

Ziua Salvatorului | imaginea 1 Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a marcat sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”. La ceremonie au participat Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean, consilierul principal de Stat, generalul Ion Coropcean, conducerea Serviciului și veterani.

În cadrul evenimentului, consilierul de Stat a transmis salvatorilor și pompierilor, sincerele felicitări a Prim ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Ziua Salvatorului | imaginea 2 Cu un mesaj de felicitare în adresa angajaților Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a venit și ministrul Dorin Recean, care a menționat abnegația, devotamentul, curajul, dar și sacrificiul celor care salvează viețile omenești. Șeful Serviciului, colonel Mihail Harabagiu a ținut să mulțumească efectivului pentru realizările obținute, dar și pentru eforturile depuse la operațiunile de salvare. Pentru merite, în exercitarea obligațiunilor de serviciu au fost menționați mai mulți angajați.

Salvatorilor li s-au oferit grade speciale înainte de termen, diplome din partea Guvernului, dar și distincții MAI. Mai mult, doi angajați ai serviciului au primit titlul onorific „Salvatorul Anului”. De aceast titlu s-au învrednicit șeful Secției situații excepționale Leova, maiorul serviciului de salvare Dimitroglo Ștefan și pompierul Unității salvatori și pompieri Ștefan Vofă, segentul major Fulga Alexandru. Sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului” este marcată în fiecare an, pe 5 aprilie, în conformitate cu Legea nr. 93 cu privire la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.