Donație din Marea Britanie pentru pompierii moldoveni

Luni, 12 Mai 2014Chișinău

Donatie din Marea Britanie pentru pompierii moldoveni | imaginea 1 Patru autospeciale de intervenție au fost donate Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de către colegii din Marea Britanie. Acestea reprezintă o donație, făcută de către o asociație de caritate a a unui grup de foști pompierienglezi. Donația face parte dintr-un proiect comun dintre serviciile de urgență ale Marii Britanii și Republica Moldova. Autospecialele sînt dotate cu echipament de descarcerare și acordarea primului ajutor.

Pe lîngă donație, proiectul mai presupune instruirea a 62 pompieri din republică de către reprezentanții englezi, pe o durată de trei săptămîni. Instruirea va presupune o specializare în lucrările de descarcerare și acordare a primului ajutor, care va avea în trei puncte: Chișinău, Bălți și Comrat. Mai mult, autospecialele vor fi testate și antrenate în exerciții practice. După încheierea instruirii, mașinile de intervenție la incendii vor fi îndrepate către unitățile de salvatori și pompieri din Chișinău, Ialoveni, Sîngerei și Florești. Costul autospecialelor este de circa 80 mii euro, iar proiectul respectiv a fost propus de către colegii pompieri din Marea Britanie, care demarează astfel de proiecte și în alte țări, precum Macedonia și Republica Chile.

Donatie din Marea Britanie pentru pompierii moldoveni | imaginea 2 Pe 5 mai, aceste autospeciale au fost înmînate oficial. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Philip David Batson dar şi responsabili ai Alianţei Estice pentru Transport Sigur şi Durabil, precum şi Automobil Club din Moldova. În cadrul evenimentului, cuvinte de mulţumire în adresa oficialilor din Maria Britanie pentru parteneriat au fost exprimate de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean şi șeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.