Exerciţiul salvatorilor moldoveni apreciat de veterani englezi

Luni, 19 Mai 2014Chișinău

Exercitiul salvatorilor moldoveni apreciat de veterani englezi | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a desfăşurat un exerciţiu tactic cu implicarea a patru autospeciale de intervenţie donate de Operaţiunea „ Florian” din cadrul unui proiect moldo-englez. Aplicațiile au avut loc pe teritoriul Întreprinderii municipale „Parcul urban de autobuze”. Salvatorii din Republica Moldova şi-au arătat abilităţile în salvarea victimelor, descarcerare şi lichidarea incendiilor.

Conform scenariului au fost lansate mai multe situaţii tactice: lichidarea unui incendiu într-un autobus cu pasageri, descarcerarea oamenilor din fiarele unor autovehicule accidentate, dar şi acordarea primului ajutor medical în situaţii de urgenţă. În premieră au fost antrenaţi în aplicaţii salvatorii paramedicii instruiţi în România, dar şi tehnica care urmează să intervină odată cu lansarea SMURD în Republica Moldova. Acţiunile pompierilor au fost urmărite de un grup de 19 englezi, care pe parcurs a două săptămâni le-au împărtăşit colegilor experienţa în intervenţie din Marea Britanie.

Exercitiul salvatorilor moldoveni apreciat de veterani englezi | imaginea 2 La final cei 82 de salvatori din cadrul Serviciului Situaţii Excepţionale au fost menţionaţi cu diplome, iar veteranii englezi cu Distincţia Serviciului „ Salvator Eminent”. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, directorul Organizaţiei de Caritate „ Florian”, Bruce Huard, dar şi reprezentanţi oficiali ai ambasadelor Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Statelor Unite ale Americii. În urma aplicaţiilor desfăşurate, englezii şi-au manifestat respectul pentru munca depusă de salvatorii moldoveni, iar ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean s-a arătat mândru de profesionalismul pompierilor. Autospecialele de intervenţie urmează să completeze baza tehnică din subdiviziunile Sîngerei, Floreşti, Ialoveni şi Chişinău.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.