Intervenție de descarcerare în Trușeni

Luni, 12 Mai 2014Trușeni

Interventie de descarcerare in Truseni | imaginea 1 Echipele de salvatori au fost alertate pe 30 aprilie, la ora 01.40 minute, pentru a interveni în localitatea Trușeni, municipiul Chișinău. Pe strada 31 august s-a produs un accident rutier. Un automobil de model “Lancia Dedra” a derapat de pe traseu și inversîndu-se s-a tamponat de un gard din beton ajungînd într-un copac. La fața locului a fost urgent nevoie de echipa de descarcerare, pentru a scoate oameni din fiarele mașinii.

Au venit în teren 15 salvatori, repartizați în trei echipe: echipa de descarcerare a Detașamentului căutare-salvare numărul 1, echipa Detașamentului salvatori și pompieri Buiucani și a Centrului republican de intervenție operativă. Potrivit informațiilor operative, trei persoane se aflau în interior, toți fiind de gen masculin. Unul dintre ei a decedat (de 24 ani), iar ceilalți doi (de 24 și 25 ani), datorită eforturilor salvatorilor au fost scoși în viață. Ulterior au fost preluați de către ambulanțe pentru a fi internați, avînd diverse traumatisme.

Interventie de descarcerare in Truseni | imaginea 2 Intervenția salvatorilor a fost dificilă. Salvarea ultimei persoane a necesitat mai mult timp, întrucît în timp ce o parte din salvatori acționau cu cleștele hidraulic și alt echipament pentru descarcerare, alți angajați ai Serviciului Situații Excepționale susțineau autoturismul, întrucît stătea suspendat de copac. Era necesară atenție maximă, piciorul tînărului fiind blocat. Mai mult, paza antiincendiară a fost asigurată pînă la sfîrșitul operațiunii de către echipa de pompieri. Toate circumstanțele accidentului au fost cercetate de către organele de drept.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.