Parlamentari din Estonia în vizită la Serviciul Situaţii Excepţionale din Moldova

Luni, 12 Mai 2014Chișinău

Parlamentari din Estonia in vizita la Serviciul Situatii Exceptionale din Moldova | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a fost gazda unei delegaţii estoniene compuse din membri ai Comisiei Parlamentare pentru Apărare Naţională. Întrunirea a avut loc în contextul audierii Serviciului Situații Excepționale de către Comisia de Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică a Parlamentului Republicii Moldova. Oficialii din ambele ţări au putut cunoaște activitatea salvatorilor, precum şi planurile de dezvoltare pe viitor a instituţiei.

Scopul vizitei parlamentarilor estonieni a constat în facilitarea schimbului de experienţă şi a bunelor practici, în ceea ce priveşte sectorul de securitate şi apărare. Parlamentarilor le-a fost prezentată structura protecţiei civile din Republica Moldova, domeniul de activitate, dar şi caracteristica celor mai dese situaţii excepţionale din țară. Totodată angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale le-au prezentat oaspeţilor Centrul de dirijare în situaţii excepţionale, care urmează să fie inaugurat. Oficialii au putut vedea tehnica şi echipamentul din dotarea instituţiei, dar şi Şcoala Securităţii, unde în fiecare an, peste 20 mii de oameni sunt instruiţi în domeniul bazelor securităţii vieţii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.