Raed Arafat a vizitat Centrul de prim ajutor calificat din cadrul Serviciului Situații Excepționale

Luni, 19 Mai 2014Chișinău

Raed Arafat a vizitat Centrul de prim ajutor calificat din cadrul Serviciului Situatii Exceptionale | imaginea 1 Secretarul de Stat al MAI din România, domnul Raed Arafat a vizitat Centrul de prim ajutor calificat din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. În cadrul vizitei în Republica Moldova, oficialul şi-a exprimat iniţiativa de a comunica cu formatorii paramedici de aici, care deja au fost instruţi în România.

În Centrul de prim ajutor calificat, salvatorii Serviciului Situaţii Excepţionale din ţara noastră au demonstrat practicile învăţate anterior. Prezentarea salvatorilor a fost făcută pe manechine dotate cu aparataj cardio respiartor. Tehnicile de resuscitare au fost apreciate şi de un grup a delegaţiei Marii Britanii în Republica Moldova. În cadrul discuţiilor, Secretarul de Stat a menţionat că prima echipă de paramedici, care va merge în intervenţie odată cu lansarea proiectului SMURD în Republica Moldova va beneficia pentru început de asistenţa colegilor din România.

Raed Arafat a vizitat Centrul de prim ajutor calificat din cadrul Serviciului Situatii Exceptionale | imaginea 2 Echipamentul oferit Serviciului Situaţii Excepţionale din Republica Moldova este acordat de „Fundaţia pentru SMURD România”. Ţara vecină a instruit 28 de salvatori din Republica Moldova în calitate de formatori paramedici. Aceştia vor pregăti alţi angajaţi ai serviciului pentru prim ajutor calificat, care vor fi gata să intervină odată cu lansarea proiectului în ţara noastră.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.