Doi copii și-au pierdut viața la scăldat

Duminică, 10 August 2014Cahul

Doi copii si au pierdut viata la scaldat | imaginea 1 Doi minori și-au pierdut viața într-un lac din apropierea satului Taraclia, raionul Cahul. S-a întîmplat în după-amiaza zilei de marți, 4 august a.c.. Doi frați, împreună cu un prieten au mers la scăldat. Unul dintre frați, de șapte ani era în apă, iar cînd a dat semne că se îneacă, fratele de 11 ani i-a sărit în ajutor.

Prietenul acestora, care era la mal a înțeles că cei doi frați sînt în pericol, s-a speriat și a fugit. Prin apropiere se afla un văcar, fiind cel care a alertat poliția și salvatorii. La fața locului a intervenit echipa de scafandrieri din cadrul Direcției situații excepționale Cahul. După mai bine de o oră corpul băiatului de 11 ani a fost găsit și recuperat. Căutările subacvatice au continuat, fiind găsit și al doilea băiat, de 7 ani.

Lucrările au fost dificile, avînd în vedere fundul lacului accidentat, la acțiuni fiind implicată toată tehnica necesară. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale avertizează strict părinții să nu-și lase nesupravegheați copiii. Minorii care pleacă singuri la bazinele acvatice, nu se pot ajuta în situații excepționale. Doar de grija celor maturi depinde viața și siguranța celor mici.

Galerie imagini