Doi copii și-au pierdut viața la scăldat

Duminică, 10 August 2014Cahul

Doi copii si au pierdut viata la scaldat | imaginea 1 Doi minori și-au pierdut viața într-un lac din apropierea satului Taraclia, raionul Cahul. S-a întîmplat în după-amiaza zilei de marți, 4 august a.c.. Doi frați, împreună cu un prieten au mers la scăldat. Unul dintre frați, de șapte ani era în apă, iar cînd a dat semne că se îneacă, fratele de 11 ani i-a sărit în ajutor.

Prietenul acestora, care era la mal a înțeles că cei doi frați sînt în pericol, s-a speriat și a fugit. Prin apropiere se afla un văcar, fiind cel care a alertat poliția și salvatorii. La fața locului a intervenit echipa de scafandrieri din cadrul Direcției situații excepționale Cahul. După mai bine de o oră corpul băiatului de 11 ani a fost găsit și recuperat. Căutările subacvatice au continuat, fiind găsit și al doilea băiat, de 7 ani.

Lucrările au fost dificile, avînd în vedere fundul lacului accidentat, la acțiuni fiind implicată toată tehnica necesară. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale avertizează strict părinții să nu-și lase nesupravegheați copiii. Minorii care pleacă singuri la bazinele acvatice, nu se pot ajuta în situații excepționale. Doar de grija celor maturi depinde viața și siguranța celor mici.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.