Exercițiu aplicativ în cadrul Unității Militare 10-02

Luni, 18 August 2014Chișinău

Exercitiu aplicativ in cadrul Unitatii Militare 10 02 | imaginea 1 Miercuri, 13 august a.c., militarii în termen din cadrul Unității Militare 10-02 a Departamentului Trupelor de Carabinieri au avut parte de un exercițiu practic din partea pompierilor Detașamentului Salvatori și Pompieri sector Centru, Chișinău.

În cadrul unității militare au fost planificate exerciții cu pompierii netitulari, potrivit planului pregătirii de luptă, operațiuni care au loc anual. Echipele de pompieri profesioniști ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au fost invitați să demonstreze militarilor în termen o acțiune practică. Pompierii și salvatorii au desfășurat tehnica de intervenție pe teritoriul Unității Militare 10-02.

Exercitiu aplicativ in cadrul Unitatii Militare 10 02 | imaginea 2 Au început prin a le arăta fiecare obiect de luptă în situații excepționale, tipurile de echipament, continuînd cu explicarea unor reguli de intervenție și încheind cu demonstrații de stingere, imitînd un incendiu. La sfîrșit pompierii au dat posibilitate militarilor chiar să îmbrace costumele de luptă și să mînuiască furtunurile cu apă. Scopul acestor exerciții în comun este de a instrui militarii în termen pentru a acționa corect în caz de incendii sau alte situații excepționale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.