Părinți și copii atenționați de salvatori

Duminică, 03 August 2014Chișinău

Parinti si copii atentionati de salvatori | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale continuă Campania de prevenire a cazurilor de înec. Salvatorii au informat oamenii de pe plajele bazinelor acvatice din ţară despre riscurile la care pot fi supuşi în caz de nerespectare a regulilor de comportament pe apă. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au împărţit pliante pe plaje şi au explicat regulile de comportament în bazinele acvatice.

Salvatorii au îndemnat oamenii să respecte cerinţele de siguranţă şi să nu înoate în zone în care adâncimea apei este mare. Atenţionate au fost şi părinții care aleg să-şi petreacă timpul liber la plajă. Specialiştii  au recomandat adulților să monitorizeze micuţii atunci când intră în apă şi să nu-i lase fără supraveghere. Pentru ca minorii să se simtă în siguranţă, salvatorii au instruit copiii din taberele de odihnă.

Parinti si copii atentionati de salvatori | imaginea 2 Cei mici au avut parte de lecţii interactive, iar cunoştinţele acumulate au fost verificate în practică. Informarea populaţiei a început pe plajele din Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău şi va continua pe parcursul perioadei estivale şi în alte localităţi, care au în apropiere bazine acvatice. Campania are drept scop prevenirea cazurilor de înec în rândul populaţiei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.