Peste o mie de detectoare de fum vor fi instalate în raionul Călăraşi

Duminică, 10 August 2014Călărași

Peste o mie de detectoare de fum vor fi instalate in raionul Calarasi | imaginea 1 Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI i-au fost donate 1247 detectoare de fum. Proiectul este susţinut de Guvernul Statelor Unite ale Americii. Acestea vor fi instalate în cinci sute de case din raionul Călăraşi şi au drept scop să prevină incendiile în sectorul locativ.

Mai multe familii social-vulnerabile, dar şi oameni în etate se vor putea bucura de siguranţă odată cu instalarea acestor sisteme. Anterior, optzeci de detectoare de acest fel au fost instalate în 36 familii. Pe parcurs, 16 detectoare s-au declanşat, iar mai mulţi oameni au rămas cu viaţă.

Peste o mie de detectoare de fum vor fi instalate in raionul Calarasi | imaginea 2 Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu a subliniat importanţa acestui proiect dar şi siguranţa care poate fi oferită populaţiei odată cu instalarea acestora în casele din localităţile rurale.

Şeful-adjunct al misiunii din SUA, Kara McDonald a comunicat că țara sa este mîndră să realizeze acest proiect de siguranţă pentru Republica Moldova, proiect care va contribui la reducerea numărului victimelor în incendii. Detectoarele urmează a fi instalate începînd cu luna septembrie în mai multe localităţi din raionul Călăraşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.