Primii cincisprezece salvatori moldoveni vor deveni paramedici

Duminică, 03 August 2014Chișinău

Primii cincisprezece salvatori moldoveni vor deveni paramedici | imaginea 1 Luni, 28 iulie a.c., s-a dat start cursului de instruire a paramedicilor, care urmează să acorde primul ajutor calificat odată cu lansarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în Republica Moldova. Instruirea are loc la Centrul Republican de Instruire din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI.

Cincisprezece salvatori vor beneficia de cunoştinţe teoretice şi practice oferite de pompierii formatori, care au fost pregătiţi la Târgu Mureş în acest an. Mai mult, după finalizarea cursului, reprezentanţii Detaşamentului căutre-salvare numărul 1, prezenţi la instruire vor merge în România, pentru a  pune în practică cunoştinţele obţinute, iar odată cu lansarea proiectului SMURD vor merge în intervenţii în caliate de salvatori paramedici.

Primii cincisprezece salvatori moldoveni vor deveni paramedici | imaginea 2 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îşi propune să pregătească  tot efectivul de intervenţie în acest domeniu, pentru a putea acorda ajutor medical calificat în situaţii de risc.  Fiecare curs iniţial va cuprinde aspecte teoretice şi practice şi va dura o lună. Cursuri de instruire asemănătoare vor avea loc şi în Bălţi.

Amintim că Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare ( SMURD)  urmează să fie lansat în Republica Molodva la finele luni august. Totodată, proiectul transfrontalier privind ajutorul reciproc în caz de urgenţe medicale Republica Moldova – România îşi va începe activitatea din martie 2015.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.