Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a cazurilor de înec

Duminică, 10 August 2014Chișinău

Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale al MAI continua campania de prevenire a cazurilor de inec | imaginea 1 Salvatorii au vizitat pe plajele bazinelor acvatice, au ținut lecții de comportament în apă și de acordare a primului ajutor în caz de înec. Conform scenariului, o persoană a intrat în apă după ce pe mal a consumat băuturi alcoolice. La scurt timp, aceasta a dat semne că se îneacă. Pentru recuperarea și acordarea asisitenței a fost necesară intervenția salvatorilor, dar și a unui echipaj SMURD.

Omul a fost salvat, după ce angajații stației de salvare au reușit recuperarea acestuia, iar salvatorii au efectuat manevre de resuscitare. Un alt scenariu a prevăzut un final tragic. Salvatorii au demonstrat ce se poate întîmpla în cazul în care înecatul nu poate fi salvat. Scafandrierii Detașamentului căutare-salvare numărul 1 au efectuat căutări subacvatice pentru recuperarea cadavrului, acțiuni întreprinse în majoritatea cazurilor de înec.

În urma acestei simulări, angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează repetat populația despre riscurile scăldatului în stare de ebrietate și în locuri care nu sînt amenajate pentru agrement. Campania de prevenire a cazurilor de înec continuă pe tot parcursul perioadei estivale și are drept scop evitarea înecurilor în bazinele acvatice din țară.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.