Campionat în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie

Vineri, 03 Octombrie 2014Chișinău

Campionat in memoria salvatorilor si pompierilor cazuti la datorie | imaginea 1 În perioada 25-27 septembrie, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a dat start Campionatului la sportul aplicativ în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie. Tradiţional, evenimentul a început cu depuneri de flori la monumentul „Glorie eternă eroilor salvatori şi pompieri”, fiind comemoraţi angajaţii serviciului care şi-au pierdut viaţa în exerciţiul funcţiei.

Startul competiţiilor a fost dat la stadionul „Dinamo” din Chișinău, unde 17 echipe din cadrul subdiviziunilor Serviciului Situaţii Excepţionale au fost aliniate pentru desfăşurarea evenimentului. La eveniment au fost prezente rudele pompierilor decedaţi şi veteranii serviciului. Pe parcursul competiţiilor, echipele s-au întrecut în mai multe probe sportive, dintre care depăşiera pistei de 100 metri cu obstacol, desfășurarea de luptă, urcarea pe scara culisabilă etc. În final, învingătorii au fost desemnați. Potrivit clasamentului general al echipelor municipale, trofeul principal a fost acordat Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Buicani din Chișinău, iar din cadrul echipelor teritoriale, învingătoarea campionatului a fost echipa Direcției Situații Excepționale Bălți. Ambele echipe s-au ales cu o autospecială de intervenție performantă. Premii au obținut și alte subdiviziuni care au înscris performanțe.

Campionat in memoria salvatorilor si pompierilor cazuti la datorie | imaginea 2

Diplome de onoare din partea revistei "Agenda Pompierului"

Pompierii și Salvatorii au primit în premieră diploma de onoare, din partea publicației “Agenda Pompierului”. Diplomele au fost oferite pentru 24 pompieri și salvatori, în semn de recunoștință pentru curajul, devotamentul, profesionalismul și operativitatea de care au dat dovadă în misiunile de salvare. Onoarea a fost dublă, întrucît meritile lor au fost recunoscute la nivel internațional. Ulterior, campionatul a fost încheiat printr-o paradă a tehnicii de intervenție și a echipelor de pompieri, salvatori, scafandri, chinologi dar și a echpajelor SMURD. Mai mult, copiii și alți vizitatori, prezenți la eveniment au făcut poze cu salvatorii și tehnica din dotare. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale desfășoară tradițional, în fiecare an, Campionatul la sportul aplicativ  în memoria colegilor decedați în exercițiul funcției.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI organizează parada pompierilor şi salvatorilor. Pentru prima dată în istoria serviciului, efectivul din cadrul subdiviziunilor, dar şi tehnica de intervenţie va defila în faţa publicului. În coloană vor fi aranjate echipe de pompieri, scafandri, salvatori, chinologi dar şi echpaje SMURD. Mai mult, doritorii vor putea face poze cu tehnica de intervenţie. Parada se va desfăşura în contextul închiderii „Campionatului în memoria salvatorilor şi pompierilor căzuţi la datorie”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 27 septembrie, ora 15:00, la stadionul „Dinamo” din capitală.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.