Pompierii căzuţi la datorie au fost conduşi pe ultimul drum

Duminică, 07 Decembrie 2014Chișinău

Pompierii cazuti la datorie au fost condusi pe ultimul drum | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, dar şi rudele îndurerate i-au petrecut pe 29 noiembrie în ultimul drum pe pompierii căzuţi la datorie. Funerariile au avut loc în localităţile de baştină ale salvatorilor. Popa Nicolae a fost înmormântat în localiatatea Verejeni, raionul  Teleneşti, iar Şova Ghorge în oraşul Teleneşti.

Pentru a aduce un ultim omagiu, în ambele localităţi au venit sute de salvatori, care îndureaţi au fost alături de cei mai apropiaţi oameni ai bravilor colegi decedaţi în exerciţiul funcţiei. Zeci de ofiţeri ai serviciului de salvare au dat onorul în ultimul drum celor doi eroi. Salvatorii au fost înmormîntaţi cu onoruri militare, iar două autospeciale de intervenţie au escortat cortegiul.

La ora 11.55 minute, în semn de doliu, în toate subdiviziunile din ţară, gărzile de serviciu şi autospecialele au stat aliniate, iar sirenele autospecialelor au sunat în unison, fiind anunţat un minut de reculegere. La înmormîntare a fost prezent şeful Serviciului Situaţii Excepţionale, colonel al serviciului de salvare Mihail Harabagiu, exprimându-și regretul profund: "cu părere de rău am petrecut pe ultimul drum doi colegi. Dumnezeu i-a luat dintre noi pe cei mai buni dintre cei mai buni.“

Pompierii cazuti la datorie au fost condusi pe ultimul drum | imaginea 2 Prezenţi au fost şi viceministrul Afacerilor Intere, Serghei Diaconu, şefii adjuncţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, colonel al serviciului de salvare Anatol Viniciuc, colonel al serviciului de salvare Ghenadie Barbu, colonel al serviciului de salvare Alexandru Oprea, colonel al serviciului de salvare Sergiu Golovaci, dar şi toţi şefii direcţiilor şi secţiilor situaţii excepţionale din ţară. Mesaje de condoleanţe au fost trimise din partea colegilor din România, Cehia, Estonia dar şi alte ţări care au fost solidare. Pompierii vor păstra veşnică memoria celor doi bravi camarazi trecuţi în nefiinţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.