A fost dezvelită o placă în memoria pompierilor căzuți la datorie

Luni, 13 Aprilie 2015Telenești

A fost dezvelita o placa in memoria pompierilor cazuti la datorie | imaginea 1 Vineri, 3 aprilie a.c., în Telenești a avut loc evenimentul de inaugurare a plăcii comemorative, în memoria pompierilor căzuți la datorie.

Pentru a cinsti memoria celor doi salvatori Gheorghe Șova și Nicolae Popa, decedați în timpul lucrărilor de stingere a unui incendiu au venit în incinta Secției Situații Excepționale Telenești rudele, prietenii, colegii, dar și conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Avînd în vedere că pe cinci aprilie va fi sărbătorită „Ziua Salvatorului”, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, colonel al s/salvare, Mihail Harabagiu a felicitat salvatorii, dar a și ținut un minut de reculegere în memoria celor doi colegi care și-au pierdut viața, exprimînd păreri de rău celor apropiați.

Tot în memoria celor doi pompieri, în orașul Telenești, o stradă a fost numită „Gheorghe Șova”, iar gimnaziul din localitatea Verejeni, raionul Telenești va purta numele „Nicolae Popa”. Bravii pompieri au trecut în neființă în luna noiembrie 2014.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.