Pompierii atenționează despre pericolul buteliilor propan-butan

Luni, 13 Aprilie 2015Chișinău

Pompierii atentioneaza despre pericolul buteliilor propan butan | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a efectuat verificări în sectorul locativ. Scopul inspectorilor supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor a fost prevenirea exploziilor şi incendiilor provocate de buteliile de gaz.

Mai multe blocuri de locuit din municipiul Chişinău au fost inspectate de pompieri, iar oamenii au fost preîntâmpinaţi despre riscurile la care sunt supuşi în cazul în care folosesc aparate alimentate cu gaze naturale.

Angajaţii serviciului au găsit nereguli în bucătăriile comune, unde locatarii exploatează butelii de gaze. Mai multe instalaţii alimentate cu gaze naturale au fost depistate în stare avariată, iar în unele încăperi, pompierii au găsit mai multe butelii exploatate concomitent.

Pompierii atentioneaza despre pericolul buteliilor propan butan | imaginea 2 În urma verificărilor, responsabilii de gestionarea fondului locativ vor avea obligaţia să înlăture încălcările depistate, în caz contrar vor fi aplicate sancţiuni administrative.

Conform informaţiilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în anul 2014 în Republica Moldova au avut loc 27 de incendii provocate de nerespectarea regulilor de exploatare a instalaţiilor cu gaze.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.