Vântul puternic a făcut ravagii

Duminică, 26 Aprilie 2015Orhei

Vantul puternic a facut ravagii | imaginea 1 În urma vîntului puternic din seara zilei de vineri, 17 aprilie a.c., înregistrat în orașul Orhei au fost consemnate mai multe pagube.

Acoperișuri deteriorate parțial au fost anunțate pe adresele 1 mai numărul 28, Vasile Lupu numărul 1, numărul 2, numărul 5- aici fiind vorba de foi de ardezie și cherestea smulse de pe blocurile locative, dar și pe adresele Vasile Lupu numărul 7- unde este amplasată Tipografia locală, acoperișul căreia a fost deteriorat și strada Vasile Lupu numărul 11, fiind vorba de acoperișul Liceului Teoretic „Alecu Russo” și Școala de Arte din oraș. Mai mult, vîntul a doborît copaci pe străzile Frunză și Salciilor, pe strada Mihai Eminescu numărul 11, un copac a căzut peste un automobil de model TOYOTA, deteriorîndu-l parțial.

În urma vîntului nici o persoană nu a avut de suferit. Odată anunțate aceste pagube, în această dimineață, 18 aprilie, a fost convocată Comisia locală pentru situații excepționale, unde s-au discutat acțiunile ce urmează a fi întreprinse, referitor la înlăturarea consecințelor vîntului și estimarea pagubelor.

Vantul puternic a facut ravagii | imaginea 2 Astfel, în teren au acționat timp de cîteva ore, angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Serviciul comunal-locativ, Rețelele electrice, dar și reprezentanți ai Administrației publice locale. Salvatorii în comun cu muncitorii Serviciului comunal-locativ au lucrat la înlăturarea consecințelor, folosind tehnica de intervenție, avînd drept scop evitarea altor cazuri care ar pune în pericol viața oamenilor. Urmează a avea loc a doua ședință a Comisiei locale pentru situații excepționale, unde se vor discuta acțiunile întreprinse și cele care urmează.

La cea de-a doua ședință a Comisiei locale pentru situații excepționale s-au anunțat informațiile referitor la numărul total de blocuri cu acoperișuri deteriorate în urma vîntului de ieri. Astfel, au fost smulse 57 foi de ardezie, 15 metri cubi cherestea și 34 metri pătrați de tablă metalică de pe suprafața a 16 blocuri de locuit, de pe două blocuri administrative și două instituții de învățămînt, toate din orașul Orhei. Suma pagubelor, stabilită în urma comisiei este de aproximativ 120 mii 950 lei. 

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.