Ziua Salvatorului

Luni, 13 Aprilie 2015Chișinău

Ziua Salvatorului | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a marcat duminică, 5 aprilie a.c., sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”. Evenimentul a început dimineaţă în incinta instituţiei cu un serviciu divin în memoria pompierilor decedaţi în exerciţiul funcţiei şi depuneri de flori la memorialul „Glorie eternă pompierilor şi salvatorilor căzuţi la datorie”.

Viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin, prezent la eveniment, a exprimat sincere condoleanţe rudelor pompierilor trecuţi în nefiinţă. La ora 11:10 minute, douăzeci şi opt de autospeciale au format o coloană care s-a deplasat pe străzile municipiului Chişinău. Parada tehnicii cu o lungime de 423 metri a mers cu 20 km pe oră. În paradă au fost incluse autospeciale de epocă, dar şi maşini de ultimă generaţie.

Ziua Salvatorului | imaginea 2 După ce locuitorii capitalei au admirat tehnica de intervenţie, autospecialele au fost amplasate pe stadionul „Dinamo”. Aici ceremonia oficială a început cu mesajul de felicitare a şefului serviciului Mihail Harabagiu. La eveniment a participat prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, care a oferit distincţii şi menţiuni pentru ofiţerii cu merite deosebite.

La ceremonie, mai multe plutoane de salvatori, pompieri, paramedici și alpinişti au dat onorul echipei portdrapel şi au mers în pas de defilare. Pompierii şi salvatorii au fost admiraţi de peste 2000 de oameni care s-au adunat pe stadionul „Dinamo”.

Mai mult, persoanele care au venit la ceremonie au reuşit să vadă elicopterul SMURD, iar copiii prezenţi s-au arătat interesaţi de autospecialele de intervenţie. Evenimentul a culminat cu prezentarea tehnicii şi un concert cu vedetele autohtone.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.