Campania "Salvăm prin prevenire" continuă în centrul țării

Duminică, 17 Mai 2015Strășeni

Campania  Salvam prin prevenire  continua in centrul tarii | imaginea 1 Campania "Salvăm prin prevenire" continuă, iar numărul copiilor instruiți în domeniul bazelor securității vieții este tot mai mare. Salvatorii și pompierii din țară merg în școli și grădinițe pentru a se întîlni cu cît mai mulți micuți, dar îi invită și la detașamentele lor, unde copiii pot vedea și tehnica cu care salvează vieți angajații Serviciului Protecției Civile și situațiilor Excepționale.

60 copii din Strășeni au avut parte de excursii la Detașamentul căutare-salvare numărul 1. Copii sînt elevi ai Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din orașul Strășeni, în clasele șase și șapte. Salvatorii detașamentului au arătat copiilor toată tehnica de intervenție din dotare, dar le-au și demonstrat exerciții de salvare de la înălțime, acordarea primului ajutor, dar și echipamentul de descarcerare și cel de tip SMURD.

Campania  Salvam prin prevenire  continua in centrul tarii | imaginea 2 În paralel, pompierii au răspuns la toate curiozitățile elevilor, care au recunoscut că multe lucruri le erau necunoscute și că neaparăt le vor transmite ceea ce au învățat celor de la școală, dar și celor de acasă. Aceeași campanie de informare și prevenire a ajuns și în Călărași, acolo unde alți 110 elevi își fac studiile la gimnaziul din satul Căbăiești, Călărași.

Pompierii din Călărași au mers chiar și în mai multe grădinițe, unde 200 copii au ascultat cu mare atenție care sînt cele mai elementare reguli, care dacă sînt respectate, le pot salva viața în situații dificile.  Campania se desfășoară în toată țara, întru salvarea minorilor prin instruire. 

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.