Campionatul tinerilor salvatori și pompieri

Duminică, 17 Mai 2015Cahul

Campionatul tinerilor salvatori si pompieri | imaginea 1 Direcția situații excepționale Cahul a organizat Campionatul raional la sportul aplicativ a tinerilor salvatori și pompieri. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul „Atlant” din orașul Cahul.

Campionatul a început cu alinierea echipelor, arborarea drapelului de stat și interpretarea imnului de stat. Echipele de copii cu vîrsta între 15 și 17 ani, de la 6 instituții de învățămînt din raion s-au întrecut la 3 probe: pista de 100 metri cu obstacole, stingerea focului și desfășurarea de luptă.

Copiii au demonstrat rezultate deosebite, manifestînd motivație și interes față de pregătirea profesională a salvatorilor și pompierilor. La finele probelor juriul, constituit din angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, au decis că cele mai bune rezultate le-au înregistrat elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, din orașul Cahul.

Campionatul tinerilor salvatori si pompieri | imaginea 2 Pe locul 2 s-au clasat elevii Liceului Teoretic „Ioan Vodă”din orașul Cahul, iar pe locul 3 în clasament s-au poziționat elevii Gimnaziului „Mihai Eminescu” din satul Crihana Veche, raionul Cahul. Echipele clasate pe locul 1, 2 și 3 au primit diplome de onoare și medalii și diplome de participare la eveniment.

Pentru cei prezenți la eveniment a fost instalat un cort unde primeau dulciuri și băuturi răcoritoare. O ambulanță SMURD era prezentă în teren, pentru a acorda ajutor în caz de necesitate. Evenimentul s-a încheiat cu înmînarea Cupei transmisibile campionilor și coborîrea drapelului.

Astfel de campionate se desfășoară în fiecare an, în toată țara, cu scopul de a antrena generația tînără în cît mai multe activități care au tangențe cu pompierii, dar și pentru a pregăti viitori salvatori.

Campionatul tinerilor salvatori si pompieri | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.