Explozie în Cantemir. 20 de pompieri implicați în acțiunile de lichidare a consecințelor

Duminică, 17 Mai 2015Cantemir

Explozie in Cantemir  20 de pompieri implicati in actiunile de lichidare a consecintelor | imaginea 1 Luni, 4 mai a.c., pompierii din Cantemir au fost solicitaţi în această dimineaţă pentru a interveni la lichidarea consecinţelor unei deflagraţii produse într-un bloc cu 5 etaje din strada Trandafirilor numărul 10 din or.așul Cantemir.

Apelul la Serviciul 901 a venit la ora 06:13 minute. Din primele informaţii operative, explozia a avut loc într-un apartament de la etajul 4, în urma căreia au izbucnit incendii în trei apartamente de la etajele 3,4,5, iar tavanul apartamentului de la etajul 3 s-a prăbuşit. La faţa locului pentru lichidarea incendiului au fost îndreptate 4 autospeciale de intervenţie cu 20 de pompieri şi salvatori.

Incendiul a fost localizat la oara 07:40 minute. În urma deflagraţiei trei personae au avut de suferit, dintre care două femei în vîrstă de 55 de ani şi 16 ani şi un băiat de 23 ani, ultimul fiind în stare gravă, cu arsuri pe toată suprafața corpului.

Explozie in Cantemir  20 de pompieri implicati in actiunile de lichidare a consecintelor | imaginea 2 Și alte apartamente, în număr de 20 au fost avariate parțial de explozia produsă. Astfel 33 persoane, dintre care 6 minori au rămas fără locuințe, oferindu-se cazare de către autorități. Ambulanțe SMURD au venit în teren pentru acordarea ajutorului persoanelor care au avut nvoie.

A doua zi, cinci mai, salvatorii au început evacuarea bunurilor din blocul avariat, acțiuni care vor dura cît va fi posibil. O comisie special cercetează circumstanțele și cauza acestui caz.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.