Perfecționarea salvatorilor moldoveni în domeniul salvării pe apă

Duminică, 17 Mai 2015Chișinău

Perfectionarea salvatorilor moldoveni in domeniul salvarii pe apa | imaginea 1 22 salvatori din toată țara au parte de perfecționare în domeniul salvării pe apă a vieților omenești, pe o perioadă de două săptămîni. Orele de perfecționare se desfășoară sub monitorizarea a patru instructori în domeniu, din Marea Britanie.

Salvatorii britanici sînt parte din operațiunea FLORIAN, care sînt implicați într-un proiect de donare de tehnică Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Astfel, mai mult echipament performant de salvare pe apă a fost oferit salvatorilor moldoveni. Prin urmare, acțiunile de perfecționare au fost efectuate cu acest echipament donat, fiind simulate mai  multe situații de risc pe apă.

Perfectionarea salvatorilor moldoveni in domeniul salvarii pe apa | imaginea 2 Acestea s-au desfășurat la lacul Valea Morilor din Chișinău. La operațiune a fost prezent și ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, care a ținut să verifice cum are loc schimbul de experiență dintre salvatorii din cele două țări.

Mai mult, în terenul de desfășurare, salvatorii sub ochii experților au efectuat o acțiune de salvare a unui băiat de 11 ani, care era pe lac și se afla în pericol, căzînd de pe caiac.

Salvatorii moldoveni s-au arătat mulțumiți de aceată experiență, fiind posibil un schimb de informații referitor la tacticile de salvare pe apă. Anual, Serviciul Situații Excepționale înregistrază un număr de peste 200 persoane salvate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.