Restaurant în flăcări

Duminică, 07 Iunie 2015Chișinău

Restaurant in flacari | imaginea 1 Sâmbătă, 6 iunie a.c., ora 11:24 minute, Serviciul 901 a fost alertat pentru intervenția de stingere a unui incendiu, izbucnit pe strada Calea Ieșilor numărul 71 din Chișinău. Inițial, la fața locului au intervenit șapte autospeciale ale pompierilor și s-a stabilit că pe adresa indicată, focul a cuprins o suprafața din acoperișul unui restaurant. Primele acțiuni au fost cele de evacuare a personalului localului și a unor bunuri materiale.

Echipele de pompieri au fost repartizate pe întreg perimetrul localului, acțiunile de stingere avînd loc din toate părțile afectate. Intervenția a fost complicată avînd în vedere dificultatea plasării autospecialelor în imediata apropiere a localului, avînd în vedere amplasarea acestuia și materialul combustibil din care era construit acoperișul. După aproape o oră de la primul apel, la fața locului au fost dislocate 18 autospeciale, dintre care 3 scări auto, cu 120 pompieri și salvatori, declarîndu-se incendiu de gradul 3, cu apel sporit de intervenție.

Astfel, a fost alertat tot efectivul de trupă și comandă al garnizoanei Chișinău. După 2 ore și 30 minute de acțiuni de stingere, s-a anunțat localizarea incendiului, astfel reușindu-se a fi stopat propagarea focului pe suprafețe mai mari. Suprafața distrusă de flăcări a fost dată cu exactitate, fiind de 500 metri pătrați din totalul de 600 metri pătrați, suprafață de acoperiș al blocului A al restaurantului.

Restaurant in flacari | imaginea 2 Nici o persoană nu a avut de suferit și nimeni nu a avut nevoie de ajutor medical. La locul incendiului au fost prezenți și angajați ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, pentru asigurarea ordinii publice, dar și medici de la Serviciul 903. Monitorizarea situației a fost efectuată de către ministrul Afacerilor interne, Oleg Balan și șeful Serviciului Situații Excepționale, Mihail Harabagiu. Lichidarea definitivă a incendiului s-a înregistrat  la ora 15:17 minute.

Datorită acțiunilor echipelor de pompieri, au fost salvate încăperile etajelor 1 și 2 ale blocului A și salvat în totalitate blocul B al restaurantului. Angajații Laboratorului Experimental Antiincendiar al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale urmează să cerceteze toate circumstanțele pentru stabilirea cauzei incendiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.