Campania „Salvăm Prin Prevenire” continuă în toată Republica Moldova

Joi, 25 Februarie 2016Chișinău

Campania  Salvam Prin Prevenire  continua in toata Republica Moldova | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale continuă campania „Salvăm Prin Prevenire” în toată țara. La Bălți, Detașamentul de salvatori și pompieri a fost vizitat de peste 30 de micuți cu vârste între 5-6 ani, care au venit de la o grădiniță pentru a vedea cum este a fi pompier și salvator.

Pompierii au surprins micuţii cu tehnica de intervenţie şi echipamentul de luptă. Salvatorii au lăsat micuţii să testeze autospeciala şi tehnica din dotare, iar cei mici au fost foarte curioşi să pună întrebări despre stingerea incendiilor.

Copiii au încercat greutatea furtunurilor, căștile și hainele de pompier. În final, pompierii din Bălți le-au vorbit despre regulile antiincendiare pe înțelesul copiilor, iar aceştia au promis că vor fi atenți și vor duce aceste recomandări și acasă.

Pe de altă parte, la Cahul, campania a ajuns la o școală de meserii, unde mai multe clase au primit cu receptivitate normele de securitate din partea pompierilor. Viitorilor lăcătuși și mecanici li s-a vorbit despre potențialele cauze ale producerii incendiilor la locul de muncă, cum pot fi prevenite acestea, și care sunt acțiunile de realizat în asemenea cazuri.

Campania  Salvam Prin Prevenire  continua in toata Republica Moldova | imaginea 2 În cadrul unei lecții practice interactive, elevii au pus întrebări ce țin de domeniul de securitate, iar pompierii le-au răspuns utilizînd materiale didactice specifice meseriei pe care tinerii urmează să o profeseze. Mai mult, au învățat despre felul si modul de utilizare al mijloacelor de stingere primară. Salvatorii le-au mai amintit că, în cazul unei situații de risc, trebuie să solicite urgent ajutorul pompierilor la numărul de telefon 901. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI promovează Campania de prevenire a riscurilor în rândul minorilor şi realizează activităţi interactive pentru a preveni situaţiile excepţionale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.