Gala decernării performanţelor salvatorilor şi pompierilor 2015

Duminică, 14 Februarie 2016Chișinău

Gala decernarii performantelor salvatorilor si pompierilor 2015 | imaginea 1 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a desfăşurat pe 6 februarie curent, „Gala decernării performanţelor demonstrate de salvatori şi pompieri pentru anul 2015”.

Evenimentul a avut loc într-un local pentru ceremonii din Chişinău, unde au fost prezenţi salvatori, pompieri, scafandri, chinologi, psihologi, comunicatori din cadrul instituţiei, autorităţi administrative dar şi jurnalişti. Evenimentul a început cu nominalizarea premianţilor la categoriile: cel mai bun în intervenţie, cel mai bun în profilaxie, cel mai bun post de salvatori şi pompieri, cea mai bună performanţă sportivă, dar şi cei mai fideli şi siguri parteneri.

Nominalizaţii au primit diplome din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Salvatorii şi pompierii au fost decernaţi pentru salvarea vieţilor omeneşti şi intervenţii de succes, iar angajaţii SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de risc.

Gala decernarii performantelor salvatorilor si pompierilor 2015 | imaginea 2 Mai mult, conducerea Serviciului a menţionat autorităţile administrative care s-au remarcat în anul 2015 în procesul de gestionare a situaţiilor excepţionale. La loc de frunte au fost poziţionaţi jurnaliştii, în calitate de parteneri fideli în reflectarea acţiunilor de intervenţie a salvatorilor, dar şi ONG-urile care au susţinut instituţia. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a fost onorat şi prin prezenţa reprezentanţilor ambasadelor din SUA, Austria şi România.

Cu mesaj de felicitare pentru cei mai buni în profesie a venit viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin care a menţionat că încrederea populaţiei în salvatori a atins 85%, datorită abnegaţiei şi devotamentului depus la îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu. Şeful Serviciului Situaţii Excepţionale Mihail Harabagiu a mulţumit efectivului pentru vieţile salvate şi sacrificiul depus.

În urma evenimentului s-au ales cu diplome de merit peste 60 de persoane, dintre care angajaţi ai serviciului, responsabili din cadrul autorităţilor administrative, jurnalişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.